Αίτημα για επιπλέον χρηματοδότηση για τη θέρμανση των σχολείων

O φετινός χειμώνας δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων και λόγω της δριμύτητας και της έκτασης των φαινομένων και έχει θέσει εκτός τροχιάς τους ήδη μειωμένους προϋπολογισμούς των Σχολικών Επιτροπών...
Printer-friendly version

Ο φετινός χειμώνας δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων και λόγω της δριμύτητας και της έκτασης των φαινομένων και έχει θέσει εκτός τροχιάς τους ήδη μειωμένους προϋπολογισμούς των Σχολικών Επιτροπών. Φυσικά, οι ανάγκες των σχολείων σε θέρμανση καλύπτονται πλήρως, αλλά δεν περισσεύουν χρήματα για την κάλυψη άλλων αναγκών των σχολικών μονάδων. Για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, έστειλε επιστολή και πραγματοποίησε επαφές με τον αρμόδιο Υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Πάρι Κουκουλόπουλο, ο οποίος είναι ευαισθητοποιημένος για το θέμα και δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει επιπλέον χρηματοδότηση για τη θέρμανση των σχολικών μονάδων των περιοχών που έχουν πληγεί από τη φετινή κακοκαιρία.

«Εάν συγκρίνουμε τις ανάγκες για θέρμανση ενός σχολείου στην ορεινή περιοχή του Δήμου Έδεσσας με αυτές ενός σχολείου στη νότια Ελλάδα, αντιλαμβανόμαστε εύκολα ότι υπάρχει αδικία σε βάρος των δικών μας σχολικών μονάδων που λαμβάνουν ίδια χρηματοδότηση για διαφορετικές ανάγκες. Είναι δύσκολο από την πλευρά του Υπουργείου να βρει ακριβώς τις ανάγκες, αλλά το σίγουρο είναι ότι πρέπει να υπάρξει μία διαφορετική προσέγγιση, διότι με την παρούσα αντιμετώπιση είναι σαν να τιμωρούμαστε εμείς που βρισκόμαστε στα βόρεια της χώρας» δήλωσε ο Δήμαρχος Έδεσσας.

 

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας

 

ΑρχείοΜέγεθος
epistoli_thermansi.pdf59.02 KB