Παρουσίαση βιβλίου για την συμμετοχή της Έδεσσας στην Εθνεγερσία του 1821

Printer-friendly version
dimarhos.jpg
dromeno.jpg
panel_omiliton.jpg
panel_omiliton.jpg
panoramiki_horoy.jpg

Στον περιβάλλοντα χώρο του ανακαινισμένου Παρθεναγωγείου της Έδεσσας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Δημήτρη Ευαγγελίδη, με τίτλο «Η Συμμέτοχή της Έδεσσας και της Περιοχής στην Εθνεγερσία του 1821».

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Χρήστος Δημητριάδης, ενώ βασικοί ομιλητές ήταν ο δικηγόρος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Φίλιππος Γκιούρος, ο καθηγητής Νεώτερης και Σύγχρονης Ιστορίας, του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κ. Νικόλαος Βασιλειάδης και ο συγγραφέας κ. Δημήτρης Ευαγγελίδης.

Στον σύντονο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου ευχαρίστησε με θερμότατα λόγια τον συγγραφέα για την συμβολή του στην ανάδειξη σημαντικών πτυχών της ιστορίας της Έδεσσας, τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τον καθηγητή που  συμμετείχαν ως ομιλητές στην εκδήλωση και όλους τους παραβρισκόμενους. Επίσης, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στη ΔΗΚΕΔΕ για την ανακαίνιση του χώρου και τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Σεβασμιότατου μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες που απόλαυσαν τις εισηγήσεις και στη συνέχεια το μουσικό πρόγραμμα που επιμελήθηκε η Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Έδεσσας κ. Ευαγγελία Βελλή Κοσμά.

Το μουσικό πρόγραμμα ήταν μία έκπληξη που επιφύλαξαν οι δημιουργοί και συντελεστές του, καθώς ήταν ουσιαστικά μία Live performance από το κανάλι του PELLANEWS, με συντελεστές την Ευαγγελία Βελλή-Κοσμά, που είχε την σύλληψη ιδέας, την ερμηνεία του δρώμενου και πιάνο, τους video artists Αλέξανδρο Στουγιαννίδη και Αναστασία Σωμαράκη και την Σαβίνα Παπαστεργίου στην εκτέλεση παραγωγής. Με τον τρόπο αυτό συνδυάστηκε η παρουσίαση ενός βιβλίου που πιστεύουμε ότι θα γίνει κλασσικό, λόγω της ποιότητας και της συμβολής του στην ανάδειξη της ιστορίας του τόπου μας, με σύγχρονους τρόπους έκφρασης και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών που χρησιμοποιούν τα σύγχρονα μέσα ενημέρωσης στην υπηρεσία του πολιτισμού!