Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση ανευρύσματος κοιλιακής αορτής στο Δήμο Έδεσσας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση ανευρύσματος κοιλιακής αορτής στο Δήμο Έδεσσας
Printer-friendly version
koiliaki_aorti_2_2024.jpeg
koiliaki_aorti_3_2024.jpeg

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση ανευρύσματος κοιλιακής αορτής στο Δήμο  Έδεσσας

 

O Δήμος Έδεσσας, στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), μέσα από την Δομή των ΚΕΠ Υγείας, διοργάνωσε στις 25/6/2024, 26/6/2024 και 29/6/2024 δωρεάν υπερηχογράφημα με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής σύμφωνα με τα πρωτόκολλα προληπτικού ελέγχου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. 

Ο αριθμός των πολιτών που έσπευσαν να ελεγχθούν ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ο προληπτικός έλεγχος αφορά σε άντρες και γυναίκες ηλικίας 65 έως και 85 ετών. Εξετάστηκαν συνολικά 67 πολίτες.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αποστόλου Θεόδωρος δήλωσε «η πρόληψη της υγείας αποτελεί στις μέρες μας σημαντικό παράγοντα βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των ατόμων και ελαχιστοποίησης της νοσηρότητας και της πρόωρης θνησιμότητας.  Τα προγράμματα για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας είναι στο πρώτο πλάνο της στρατηγικής  του Εθνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων σε συνεργασία με τον  Δήμο  Έδεσσας στον τομέα της υγείας.

Σκοπός των υπηρεσιών μας είναι η βελτίωση και η προαγωγή της υγείας των πολιτών, δίνοντάς τους τις απαραίτητες πληροφορίες, ενδυναμώνοντάς τους να παραμείνουν υγιείς, κάνοντας την καλύτερη χρήση των υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής φροντίδας.

Ιδιαίτερα ευχαριστεί την υπεύθυνη της δράσης κα. Καραπατσούδη Ελένη (Αντιδήμαρχος Υγείας -  Διευθύντρια ΕΣΥ Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Έδεσσας)   που ανταποκρίθηκε και συνέβαλε με τις γνώσεις της στην  άρτια διεξαγωγή  της δράσης. Καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της δράσης υπήρξε και η συνεργασία μας με τους υπαλλήλους του Τμήματος  Κοινωνικής Προστασίας και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Έδεσσας».