Μήνυμα Δημάρχου Έδεσσας για το Πάσχα

Printer-friendly version
pashalines_eyhes.jpg

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,

μπήκαμε στη Μεγάλη Εβδομάδα μέσα σε ένα περίεργο κλίμα, που δημιουργείται από τον εγκλεισμό και τον φόβο του κορωνιοϊού, αλλά και τις κλειστές εκκλησίες. Βρισκόμαστε στην πένθιμη περίοδο που ο καθένας μας συμμετέχει και συμπάσχει στο Μαρτύριό Του, έτσι ώστε να κατανοήσουμε την Αγάπη Του για τον άνθρωπο. Μία Αγάπη, που με την Ανάσταση φτάνει στην κορύφωση και δίνει Ελπίδα σε όλη την ανθρωπότητα!

Σας καλώ όλες και όλους να μην αφήσουμε τα μέτρα πρόληψης να μας αποστερήσουν από την ψυχική ένταση της Μεγάλης Εβδομάδας, ούτε βέβαια από τη λυτρωτική παρουσία της Ανάστασης. Ίσως είναι μία μεγάλη ευκαιρία να αναζητήσουμε τον Θεό και τον εσταυρωμένο Υιό του μέσα στις ψυχές μας, ο καθένας στο σπίτι του και διαθέτοντας τον απαιτούμενο χρόνο για να σκεφτεί με αγάπη τον συνάνθρωπο! Γιατί αυτό είναι το μεγάλο νόημα της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης: η Αγάπη, η Αλληλεγγύη και η Ελπίδα!

Δυστυχώς, το φετινό Πάσχα βρίσκει την ανθρωπότητα να δοκιμάζεται και να ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά. Όμως, μέσα στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε, το θαύμα της Ανάστασης του Κυρίου αποτελεί φάρο ελπίδας και πηγή άντλησης θάρρους.

Είναι καιρός να αναλογιστούμε όλοι μας το νόημα της θυσίας του Θεανθρώπου και της Ανάστασής Του, που μας διδάσκει να στρέψουμε το βλέμμα μας στον συνάνθρωπο της διπλανής πόρτας που δοκιμάζεται. Από την πλευρά μας, στον Δήμο Έδεσσας κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, έτσι ώστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως τοπική κοινωνία και μόλις τελειώσει η δοκιμασία του κορωνοϊού να μας βρει όρθιους και δυνατούς.

Εύχομαι το αναστάσιμο άσβεστο φως να φωτίζει το δρόμο όλων μας σε μία πορεία Αγάπης, Ενότητας και Αλληλεγγύης. Μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε!