Ενεργειακή αναβάθμιση ΕΠΑΛ και 3ου Γυμνασίου

Printer-friendly version
1.jpg

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του ΕΠΑΛ και του 3ου Γυμνασίου Έδεσσας. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ (990.702,08€), που είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014 – 2020» του ΕΣΠΑ.

Στο πλαίσιο του έργου υλοποιούνται παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και παρεμβάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα κτήρια του 3ου Γυμνασίου και του ΕΠΑΛ Έδεσσας. Αναλυτικότερα, οι παρεμβάσεις συμπεριλαμβάνουν την εφαρμογή συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης τοιχοποιίας, την εφαρμογή θερμομόνωσης της στέγης, την αντικατάσταση των παραθύρων και θυρών, την ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και την εγκατάσταση συστημάτων φωτοβολταϊκών.

«Με το έργο αυτό από τη μία πλευρά θα βελτιωθούν οι συνθήκες εκπαίδευση των παιδιών που φοιτούν στο 3ο Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ, ενώ από την άλλη θα εξοικονομηθούν πόροι που θα μπορέσουμε να επενδύσουμε στην ποιότητα εκπαίδευσης των παιδιών όλου του Δήμου Έδεσσας!» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Σωτήρης Μούκας.