Εκδηλώσεις Μνήμης προς τιμή των Μακεδονομάχων Άγρα & Μίγγα

Printer-friendly version
ekiloseis_mnimis_1.jpg
ekiloseis_mnimis_2.jpg
ekiloseis_mnimis_3.jpg
ekiloseis_mnimis_4.jpg
ypoyrgos_sto_dimarheio_edessas.jpg
moyseio_kapetan_agra_karydia.jpg

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο του απαγχονισμού των Εθνομαρτύρων Καπετάν Άγρα και Αντώνη Μίγγα στο μνημείο που υπάρχει στο χώρο του μαρτυρίου τους και στην Κοινότητα Καρυδιάς.

Στο χώρο του μνημείου των Μακεδονομάχων την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, κ. Ιωήλ, ενώ ομιλίες εκφώνησαν ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Γιάννης Μουράτογλου, ο Αντιπεριφερειά

ρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής και ο Πρόεδρος του Σωματείου «Φίλοι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα» κ. Δημήτριος Κωστόπουλος.

Χαιρετισμό με ιδιαίτερα συγκινητικά λόγια απηύθυνε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, η παρουσία του οποίου ήταν ιδιαίτερα τιμητική για την εκδήλωση και τον τόπο μας, καθώς είναι η πρώτη φορά που Υπουργός Εθνικής Άμυνας συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Καπετάν Άγρα και τον Αντώνη Μίγγα.

Προηγουμένως, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Έδεσσας, κ. Γιάννη Μουράτογλου στο Δημαρχείο. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε δημόσια για συνδρομή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Πολεμικού Μουσείου στην ενίσχυση με εκθέματα του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα που δημιουργείται στην Έδεσσα, καθώς και παραχώρηση στο Δήμο Έδεσσας στρατιωτικών εκτάσεων που δεν χρησιμοποιούνται για την αξιοποίησή τους προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, αλλά και ενίσχυση του εξοπλισμού του Μουσείου Καπετάν Άγρα στην Καρυδιά.

Μετά την κατάθεση στεφάνων και την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο Μουσείο του Καπετάν Άγρα στην Καρυδιά.