Εγκαινιάστηκε το «Σπίτι του Βαροσίου»

Printer-friendly version
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
6.jpg
5.jpg

Το Βαρόσι, η παραδοσιακή συνοικία της Έδεσσας, έχει τον δικό του χώρο για την παρουσίαση της αρχιτεκτονικής, της ιστορίας και του πολιτισμού της Έδεσσας!

Οι επισκέπτες μετά από μία σειρά ενημερωτικών video παρακολουθούν μία παραγωγή για την Έδεσσα και το Βαρόσι. Στη συνέχεια μέσω της 3D αναπαράστασης του συνόλου των κτηρίων του Βαροσίου ενημερώνονται με διαδραστικό τρόπο για την αρχιτεκτονική κληρονομιά της συνοικίας εμβαθύνοντας ανάλογα με τον βαθμό ενδιαφέροντος τους, ενώ στο τέλος με τη χρήση της εικονικής πραγματικότητας μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του ταξιδιού στο Βαρόσι των προηγούμενων δεκαετιών, με τη χρήση των VR γυαλιών και της ειδικής εφαρμογής.

Στο πλαίσιο του έργου δημιουργήθηκε επίσης εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) για το σύνολο του Βαροσίου, γεγονός που την αναδεικνύει ως την μεγαλύτερη εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας που υπάρχει στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως. Το έργο είναι τμήμα του έργου Cineculture και χρηματοδοτήθηκε από το διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου χαρακτήρισε τον καινούριο επισκέψιμο χώρο ως πρωτοποριακό και ιδιαίτερα σημαντικό για την ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς της Έδεσσας και κάλεσε όλες τις εδεσσαίες και όλους τους Εδεσσαίους να τον επισκεφτούν για να γνωρίσουν πτυχές της παραδοσιακής μας συνοικίας που έχουν ξεχαστεί!

 

 Video από την τελετή εγκαινίων του νέου επισκέψιμου χώρου μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=CV53_Sb35-U