Δωρεά νεοκλασικού κτηρίου για δημιουργία Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Έδεσσας

Printer-friendly version
synedriasi_apodohis_doreas.jpg

Προχωρούν οι διαδικασίες σχεδιασμού για τη δημιουργία του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Έδεσσας, με δωρεά του κ. Χρήστου Γέσιου. Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας έγινε ομόφωνα δεκτή η δωρεά του διατηρητέου Γέσιου, από τον κ. Χρήστο Γέσιο, ο οποίος συμμετείχε διαδικτυακά στη συνεδρίαση από την έδρα του στις ΗΠΑ.

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα της Έδεσσας θα δημιουργηθεί στο ακίνητο που βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο δωρητής, κ. Χρήστος Γέσιος, εκτός από την δωρεά του διατηρητέου κτηρίου, θα χρηματοδοτήσει τις μελέτες και τις εργασίες αποκατάστασης και διαμόρφωσης, όπως επίσης και τις μουσειολογικές παρεμβάσεις, έτσι ώστε να παραδώσει στη γενέθλια πόλη του ένα πλήρως λειτουργικό μουσείο!

Η δωρεά του κ. Γέσιου συνοδεύτηκε από τις ευχαριστίες των Δημοτικών Συμβούλων και του Δημάρχου Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου, που τόνισε ότι πρόκειται για μία δωρεά που δημιουργεί αναπτυξιακή προοπτική για την πόλη, καθώς θα αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών και ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο διασύνδεσης του εμπορικού κέντρου με το τουριστικό – ιστορικό κέντρο της πόλης.