Αντίδραση στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Έδεσσας

Printer-friendly version

Αγαπητοί συμπολίτες,

η συνεχής υποβάθμιση της Παθολογικής Κλινικής και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Έδεσσας, που βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο χρονικό διάστημα, εγκυμονεί κινδύνους για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου της πόλης μας και των υπηρεσιών που παρέχει στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

Με παρέμβασή μου στις 23-09-2021 έκανα γνωστή στον Υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη, την υποβάθμιση της Παθολογικής μας Κλινικής αναφέροντας συγκεκριμένα στοιχεία και τονίζοντας την αναγκαιότητα στήριξης της λειτουργίας της με κάθε τρόπο. Δυστυχώς, στα προβλήματα αυτά προστίθενται και τα αντίστοιχα της ΜΕΘ.

Τονίζω ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι στη σκέψη για συγχώνευση της Παθολογικής Κλινικής  με αυτή του Νοσοκομείου Γιαννιτσών και την αντίστοιχη διαδικασία για τη ΜΕΘ, καθώς χωρίς Παθολογική και ΜΕΘ το Νοσοκομείο θα υποβιβαστεί σε Κέντρο Υγείας και ουσιαστικά θα πάψει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους πολίτες των Δήμων Έδεσσας και Αλμωπίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Θα υποβαθμιστεί ένας στυλοβάτης της δημόσιας υγείας και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτείται συντονισμένη προσπάθεια όλων όσων κατέχουν θέσεις ευθύνης στην Έδεσσα και την Πέλλα. Φυσικά, θα ζητηθεί η στήριξη όλων των Δημοτικών Παρατάξεων, καθώς πρόκειται για ένα κομβικής σημασίας πρόβλημα για τον Δήμο Έδεσσας που απαιτεί ενότητα και ομοψυχία, ενώ θα κληθούν να συμμετάσχουν και οι Βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης και οι Δήμαρχοι Αλμωπίας και Σκύδρας, προκειμένου να υπάρξει συντονισμένη δράση μας και να τεθεί ένα πλαίσιο προτάσεων που θα υποβάλουμε στο Υπουργείο Υγείας. Στην προσπάθεια αυτή ζητούμε την στήριξη του κόσμου γιατί το Νοσοκομείο της Έδεσσας αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο για την περιοχή που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υποβαθμιστεί.

 

Δημήτρης Γιάννου

 

 

 

Δήμαρχος Έδεσσας