«Πράσινο Σημείο» στον Δήμο Έδεσσας

Printer-friendly version

Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή Πράσινου Σημείου στον Δήμο Έδεσσας. Ο Δήμος Έδεσσας αποδεικνύει για ακόμη μία φορά την προσήλωση στο στόχο για προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την αποφασιστικότητα για καινοτόμες ενέργειες, μιας και το Πράσινο Σημείο του Δήμου Έδεσσας είναι ένα από τα πρώτα που κατασκευάζονται στην ευρύτερη περιοχή.

Το Πράσινο Σημείο θα εγκατασταθεί στον οικισμό του Προαστίου κι έχει αρχικό προϋπολογισμό 548.374,26 €. Χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρική Μακεδονία 2014-2020.

Το Πράσινο Σημείο (Π.Σ.) θα είναι ένας οριοθετημένος και διαμορφωμένος χώρος, µε κατάλληλη κτιριακή υποδομή και εξοπλισμό, οργανωμένος από τον Δήμο Έδεσσας, ώστε οι δημότες να εναποθέτουν ανακυκλώσιμα υλικά, χωριστά συλλεγέντα, όπως χαρτί, γυαλί, μέταλλα, πλαστικά, υφάσματα, βρώσιμα έλαια ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα και εξοπλισμό (ρουχισμό, έπιπλα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό) προκειμένου να προωθηθούν στη συνέχεια για ανακύκλωση ή για επαναχρησιμοποίηση.

Ο Δήμος Έδεσσας με τη δημιουργία του Πράσινου Σημείου συμβάλλει:

  • Στην επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση.
  • Στη μείωση του κόστους μεταφοράς και διαχείρισης των αποβλήτων.
  • Στη βελτίωση της εμπορευσιμότητας των ανακυκλώσιμων υλικών.
  • Στην μείωση των αποβλήτων προς ταφή.

 

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, δήλωσε τα εξής:

«Η δημιουργία Πράσινου Σημείου δεν είναι μόνο έκφραση της προσήλωσής μας στον στόχο της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και σεβασμού στα χρήματα των δημοτών. Έχω πει πολλές φορές πως η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων και η ανακύκλωση μπορούν να αποφέρουν σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων. Έχουμε κάνει πολλά και σημαντικά βήματα. Ο Δήμος Έδεσσας αφενός εφαρμόζει αποτελεσματικά την ανακύκλωση και αφετέρου είναι πρότυπο καθαριότητας, αλλά δεν μένουμε εκεί! Με το Πράσινο Σημείο προχωράμε ένα βήμα παραπέρα και δίνουμε έμφαση στην επανάχρηση και την εξοικονόμηση πόρων, μέσα από μία οργανωμένη δομή διαχείρισης απορριμμάτων».

 

ΑρχείοΜέγεθος
geniki_diataxi.pdf4.32 MB