ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΑΦΟΡΑ ΓΑΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ( ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ)

Printer-friendly version

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΕΩΣ ΣΥΖΥΓΩΝ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟΥΣ ΤΕΩΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ Η ΕΝΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ :
1) ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ
2) ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΙΑΣ (ΑΛΛΙΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΕΙΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ .
3) ΔΙΑΖΕΥΚΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Η ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΥΠΑΓΕΤΑΙ Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ .(ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ).
Η ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑ (30) ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΖΕΥΚΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ Η ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ .
ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΕΦΟΣΟΝ ΕΝΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ . ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΥΝ ΤΗΝ ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΓΑΜΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟ .