ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

Printer-friendly version

ΤΙΣ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ Η ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΝΟΜΙΜΩΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ . Η ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΕ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ . ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ :
i) ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ Η ΓΕΝΝΗΣΗ.
ii) ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ( ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΘΟΥΝ ΔΥΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΓΟΝΕΑ - ΕΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ).ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΓΑΜΟΥ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ Η ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ Η ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.
iii) ΕΑΝ ΤΟ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΙ ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΓΑΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΕΠΩΝΥΜΟΥ ΤΕΚΩΝ.
iv) ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΓΟΝΕΩΝ . ΕΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΘΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΙΣΧΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟ Η ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ .
v) ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΘΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ Ο ΔΗΛΩΝ ΓΟΝΕΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟΥ. ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΕ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΛΛΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ . ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΗ .

ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ : ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟ 8/5/2013 ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΥΣΜΕΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΗΡΗΤΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΙΑΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΕΡΙΤΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΧΘΟΥΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ .