ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Αρχεία για upload
Έντυπο αίτησης: 

Α)  ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΙΔΡΥΣΗΣ

  1. 1.           Αίτηση (έντυπο ΑΚ –1) η οποία συμπληρώνεται στο αρμόδιο γραφείο του Δήμου.
  2. 2.           Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86[1] (έντυπο  ΥΔ – 1) όπου δηλώνεται το είδος[2] του καταστήματος  ή  της επιχείρησης (π.χ. «Επιχείρηση Μαζικής Εστίασης Πλήρους Γεύματος (Εστιατόριο) ») και περιγράφεται πλήρως η  τοποθεσία  του οικήματος ή  ακινήτου (περιοχή, οικισμός, οδός και αριθμός, Ο.Τ. ή αριθμός τεμαχίου για εκτός σχεδίου).
  3. 3.           Απλό διάγραμμα[3] της περιοχής  ή  «απόσπασμα τοπογραφικού χάρτη» της ευρύτερης περιοχής, για τα εκτός σχεδίου.
  4. 4.           Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86[4]  (έντυπα ΥΔ – 2 ή ΥΔ - 3) από την οποία θα προκύπτει ότι ο  Κανονισμός της Πολυκατοικίας ή εν ελλείψει αυτού, η πλειοψηφία των ιδιοκτητών, των στεγαζόμενων στο ίδιο κτίριο διαμερισμάτων δεν απαγορεύει τη λειτουργία του.   Η Υπεύθυνη Δήλωση θα υπογράφεται:

           α) από το διαχειριστή της Πολυκατοικίας.

           β) από τον ιδιοκτήτη του χώρου,  σε περίπτωση ελλείψεως ή αρνήσεως υπογραφής του

              διαχειριστή.

 

Π Α Ρ Α Τ Η Ρ Η Σ Ε Ι Σ

  •  Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να εξετάσει την πιθανότητα μη συναίνεσης των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας, προκειμένου να αποφύγει τυχόν έννομες συνέπειες.
  • Η Δημοτική Αρχή δεν ελέγχει την αλήθεια του περιεχομένου της Υπεύθυνης Δήλωσης,  εκτός αν υπάρχουν στοιχεία περί του αντιθέτου, παρά μόνο την πληρότητα της και την βεβαίωση περί του γνησίου υπογραφής.
  •  Η προέγκριση ίδρυσης χορηγείται μετά από απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ή του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας (αναλόγως αν βρίσκονται εκτός ή εντός Δημοτικής Κοινότητας Έδεσσας). Το παραπάνω όργανο, λαμβάνει υπόψη ζητήματα χρήσης γης, προστασίας φυσικού, πολιτιστικού & αρχιτεκτονικού περιβάλλοντος, αρχαιολογικών & ιστορικών τόπων σύμφωνα με το νόμο, καθώς και άλλους ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις που τίθενται από κανονιστικές αποφάσεις του Δήμου.
  • Για τη συνέχιση της διαδικασίας η Δημοτική Αρχή αναζητά αυτεπαγγέλτως  την ύπαρξη βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων  οφειλών του αιτούντα προς το Δήμο, οι οποίες δε  βρίσκονται υπό νόμιμο διακανονισμό.
  • Για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει στον οικείο Δήμο, εντός τριών μηνών από τη χορήγηση της προέγκρισης (με δυνατότητα παράτασης για δύο ακόμη μήνες, κατόπιν αίτησης-γνωστοποίησης στο Δήμο) όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται. Σε διαφορετική περίπτωση η προέγκριση ανακαλείται.
  • Σύμφωνα με την υπ αρ. 152/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Έδεσσας,  απαγορεύεται η χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστων χώρων (π.χ. για τραπεζοκαθίσματα) σε ορισμένες οδούς της πόλης. (Ενημερωθείτε σχετικά από το Γρ.  έκδοσης Αδειών Καταστημάτων)

           


[1]  ζητείστε έντυπη Υπ. Δήλωση του Ν. 1599/86 με το ακριβές κείμενο.

[2]  συνιστάται ο ακριβής τίτλος του είδους της επιχείρησης να αναγράφεται τόσο στην αίτηση όσο και στην Υπεύθυνη Δήλωση, μετά από συνεννόηση με το Τμήμα Περ/ντος & Υγειον/κού Ελέγχου της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.

[3]  σκαρίφημα ή αποτύπωση χάρτη, όπου σημειώνεται η ακριβής θέση της εγκατάστασης.

[4]  ζητείστε έντυπη Υ. Δήλωση του Ν. 1599/86 με το ακριβές κείμενο κατά περίπτωση.