Επαφές ΤΟ.ΣΥ.Νέων ’Εδεσσας με τον Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς Γιάννο Λιβανό.

Στο πλαίσιο των τακτικών επαφών που υπάρχουν μεταξύ των μελών του Δ.Σ του ΤΟ.ΣΥ.Νέων Δήμου Έδεσσας και των αρμόδιων οργάνων σε κεντρικό επίπεδο, ο πρόεδρος του Τοπικού συμβουλίου Νέων Δήμου Έδεσσας Αντώνης Μπουρδάνης, η γραμματέας Ειρήνη Θωμαϊδου και το μέλος Γιώργος Μπουρδάνης συνάντησαν (20-1-2012) στην Αθήνα τον Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς Γιάννο Λιβανό, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν τα προβλήματα της νεολαίας στον τόπο μας... Διαβάστε όλο το άρθρο
Printer-friendly version
livanos_0.jpg

Στο πλαίσιο των τακτικών επαφών που υπάρχουν μεταξύ των μελών του Δ.Σ του ΤΟ.ΣΥ.Νέων Δήμου Έδεσσας και των αρμόδιων οργάνων σε κεντρικό επίπεδο, ο πρόεδρος του Τοπικού συμβουλίου Νέων Δήμου Έδεσσας Αντώνης Μπουρδάνης, η γραμματέας Ειρήνη Θωμαϊδου και το μέλος Γιώργος Μπουρδάνης συνάντησαν (20-1-2012) στην Αθήνα τον Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς Γιάννο Λιβανό, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν τα προβλήματα της νεολαίας στον τόπο μας.

Ο πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν, έθεσε στα υπόψη του Γενικού Γραμματέα την αγωνία των νέων της περιοχής για το μέλλον που παρουσιάζεται αβέβαιο, σύμφωνα με την υφιστάμενη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, αλλά και τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν σε τοπικό επίπεδο, οδηγώντας την πλειοψηφία των συνομήλικων του στην ανεργία.

Ο κ. Μπουρδάνης, γνωρίζοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του κ. Λιβανού για την περιοχή μας, την οποία έχει επισκεφθεί τρείς φορές στο πρόσφατο παρελθόν, ζήτησε από τον ίδιο την συνέχιση αυτής της συνεργασίας, προκειμένου μέσω ειδικών προγραμμάτων να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό για την εξεύρεση λύσεων απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι της Έδεσσας και της ευρύτερης περιοχής.

Από την πλευρά του κ. Λιβανού υπήρξε η δέσμευση για την παροχή κάθε διευκόλυνσης στο πλαίσιο αναβάθμισης λειτουργίας του ΤΟ.ΣΥ.Νέων Δήμου Έδεσσας, με την συνεχή παροχή ενημέρωσης που μπορεί να δώσει τις απαραίτητες ευκαιρίες στα νέα άτομα του τόπου μας για να αναδείξουν την προσωπική τους δυναμική στα τοπικά δρώμενα και για να δημιουργήσουν τις πρέπουσες συνθήκες που μπορούν να διαμορφώσουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Επιπλέον συζητήσαμε το νέο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο κατατίθεται αυτή την εβδομάδα στην βουλή και έχει στόχο την ισχυροποίηση της λειτουργίας των τοπικών συμβουλίωνόλης της χώρας.

Ακόμη ο κ. Μπουρδάνης εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατι υιοθετήθηκαν από πλευράς του αρμόδιου Υπουργείου οι συλλογικές προτάσεις που είχαν κατατεθεί από το ΤΟ.ΣΥ.Νέων Δήμου Έδεσσας προς την κατεύθυνση:

της κατάργησης του μητρώου των μελών (θα υπάρχει δικαίωμα ψήφου ανεξαιρέτως σε όλα τα άτομα ηλικίας 15 έως 28 ετών, χωρίς αυτά απαραίτητα να είναι μέλη των ΤΟ.ΣΥ.Ν)
της διατήρησης των προαναφερόμενων ηλικιών
της ουσιαστικής στήριξης των ΤΟ.ΣΥ.Ν από τους Δήμους κ.α

Σχετικά με τα παραπάνω ο κ. Μπουρδάνης ανέφερε τα εξής: ’’ Αν θέλουμε να διατηρήσουμε σταθερά τους στόχους μας, πιστεύω ότι η συνεχής επικοινωνία με τα καθ΄ύλην αρμόδια όργανα είναι αυτή που μπορεί να μας οδηγήσει μπροστά.
Από εκεί και πέρα συνεχίζουμε τον αγώνα για να γίνουμε περισσότεροι και για να διεκδικήσουμε ακόμη πιο δυναμικά το δικαίωμα μας στην ζωή.’’

Ο Πρόεδρος ΤΟ.ΣΥ.Ν Δήμου Έδεσσας
Αντώνης Μπουρδάνης

Η Γραμματέας ΤΟ.ΣΥ.Ν Δήμου Έδεσσας
Ειρήνη Θωμαϊδου