Τα οικονομικά των Δήμων στο επίκεντρο

Τα οικονομικά των Δήμων στο επίκεντρο
Printer-friendly version

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη είχε το Προεδρείο της ΚΕΔΕ, με αντικείμενο την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι της χώρας.

Το Προεδρείο της ΚΕΔΕ αναφέρθηκε στα σοβαρότατα θεσμικά προβλήματα του Καλλικράτη και τα σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι, ενώ απαίτησε την άμεση καταβολή των οφειλόμενων από Παρελθόντα Οικονομικά Έτη και την ρύθμιση των οικονομικών προβλημάτων. Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ, κ. Απόστολος Κοιμίσης κάνοντας ένα βήμα παραπέρα έκανε σαφές ότι εάν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα θα υπάρξουν μαζικές κινητοποιήσεις με κλείσιμο των Δήμων και ενδεχομένως παραιτήσεις Δημάρχων.

Σε ότι αφορά σε ενδεχόμενες περαιτέρω μειώσεις ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΕ και Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Έδεσσας, κ. Γιάννης Μουράτογλου ανέλυσε την οικονομική κατάσταση των Δήμων η οποία δεν είναι βιώσιμη και για το λόγο αυτό απαιτούνται άμεσες λύσεις.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου ταυτιζόμενος με τις απόψεις του Προεδρείου της ΚΕΔΕ ανέφερε ότι «Απαιτείται η άμεση επίλυση των οικονομικών προβλημάτων της αυτοδιοίκησης με θεσμικές αλλαγές, καθώς η Αυτοδιοίκηση έχει δεχθεί τις μεγαλύτερες μειώσεις στους προϋπολογισμούς των Δήμων, ενώ ταυτοχρόνως καλείται να ασκήσει περισσότερες αρμοδιότητες.

Είναι επιτακτική ανάγκη να ακουστούν οι αυτοδιοικητικές φωνές, διότι βρισκόμαστε σε οριακό επίπεδο. Σε αντίθετη περίπτωση θα συμμετάσχουμε στους αγώνες που θα οργανώσει η ΚΕΔΕ, διότι ο Δήμος Έδεσσας έχει τεράστια και δυσεπίλυτα προβλήματα που απαιτούν συνολική λύση θεσμικού χαρακτήρα. Είναι δεδομένο ότι εάν δεν δοθεί συνολική λύση στα προβλήματα που άλλοι δημιούργησαν, δεν θα είμαστε σε θέση να ασκήσουμε τα καθήκοντά μας, οπότε οι κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος».

 

 

   Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας