Συμμετοχή Δημάρχου Έδεσσας σε διεθνές συνέδριο

Printer-friendly version
pict0582_0.jpg

Στο διεθνές συνέδριο με τίτλο «Ανακαλύπτοντας τον Κόσμο του Μεγάλου Αλεξάνδρου», που πραγματοποιείται στην Αρχαία Μίεζα του γειτονικού Δήμου Νάουσας από την ΙΖ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, συμμετείχε ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας στον χαιρετισμό του στους σύνεδρους, που είναι επιστήμονες από όλο τον κόσμο, ανέφερε τα εξής:

 

«Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσο εκλεκτούς και διακεκριμένους επιστήμονες από ολόκληρο το κόσμο. Η συμμετοχή σας αποδεικνύει την οικουμενικότητα και την παγκόσμια αναγνώριση στο πρόσωπο του μεγάλου στρατηλάτη και οραματιστή, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που έχει αφήσει μεγάλη κληρονομιά σε ολόκληρο το κόσμο. Και όταν λέω κληρονομία αναφέρομαι όχι μόνο  στα ευρήματα που αποκαλύπτονται από την αρχαιολογική σκαπάνη αλλά κυρίως στην πνευματική κληρονομία, στις ιδέες και τα οράματα καθώς αυτά είναι ακόμα σημαντικότερα.

Η παρουσία σας εδώ αποδεικνύει και κάτι ακόμα, που δε επιδέχεται αμφισβήτηση από κανέναν, πόσο μάλλον από καταξιωμένους επιστήμονες όπως εσάς:  Την ελληνικότητα της Μακεδονίας και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την οποία όποιος αμφισβητεί είναι είτε ανιστόρητος είτε προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ιστορία για θέματα πολιτικά και άλλα που δεν θα ήθελα να αναφερθώ σήμερα.

Δεν θα αναφερθώ περισσότερο σε ιστορικά στοιχεία καθώς εσείς τα γνωρίζετε καλύτερα.

Εμείς ως Μακεδόνες, κάτοικοι αυτής της ιστορικής περιοχής, έχουμε βαθιά ριζωμένη την ιστορία, τον πολιτισμό, την τέχνη ακόμα και το μύθο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η προσωπικότητά του μας ακολουθεί και θα μας ακολουθεί για πάντα

Ως Δήμαρχος της Έδεσσας, πόλη που μαζί με την Πέλλα, τη Βεργίνα και τη Νάουσα, είναι βαθιά συνδεδεμένη με τη ζωή και το έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σας καλωσορίζω και σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο συνέδριό σας.

Συγχαρητήρια, στην οργανωτική επιτροπή που αποδεικνύει ότι παρά την δύσκολη κατάσταση που βιώνει η χώρα, μπορεί και διοργανώνει συνέδρια με διεθνή αντίκτυπο

 

 

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας