Στους «καλοπληρωτές» ο Δήμος Έδεσσας

Printer-friendly version

 

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τη διαδικασία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών ο Δήμος Έδεσσας κατατάσσεται στην πρώτη δεκάδα των «καλοπληρωτών» Δήμων.

Αν και είναι γνωστά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα του Δήμου Έδεσσας, γίνεται μία σημαντική προσπάθεια για αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων δυνατοτήτων για βελτίωση της κατάστασης και αποπληρωμής των οφειλών, αφενός για ελάφρυνση των οφειλών του Δήμου και αφετέρου για να πάρουν οι τοπικοί επαγγελματίες τα χρήματα που τους οφείλονται από προηγούμενες χρήσεις και να διευκολυνθεί η τοπική αγορά και οικονομία.

Ο Δήμος Έδεσσας ήταν από τους πρώτους που αξιοποίησαν την ευκαιρία του προγράμματος για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τώρα αποδεικνύεται ότι είναι από τους πρώτους και στην εκταμίευση των χρημάτων για την εξόφληση παλιών οφειλών.

«Η χρηστή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου και το νοικοκύρεμα είναι από τις πρώτες μας προτεραιότητες. Χαίρομαι που η μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη, αλλά άρχισαν να φαίνονται ευνοϊκά σημάδια», δήλωσε ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου, που υποδέχθηκε με ικανοποίηση τη θετική αυτή εξέλιξη.

 

 

  Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας