Παρεμβάσεις στο Βαρόσι

Υποβλήθηκε από admin στις Παρ., 26/04/2013 - 09:15
Printer-friendly version
ag_basileios.jpg
barosi_khoroi_prasinou.jpg

 

Παρεμβάσεις για την ανάδειξη της παραδοσιακής συνοικίας του Βαροσίου πραγματοποιεί ο Δήμος Έδεσσας, με βασικό στόχο τον περιορισμό του φαινόμενου της στάθμευσης  οχημάτων –ακόμη και μεγάλων- στους δρόμους και τους ακάλυπτους χώρους της περιοχής. Το προσδοκόμενο αποτέλεσμα όταν ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις είναι το Βαρόσι να αποτελέσει έναν φιλικό χώρο για τους πεζούς κατοίκους και επισκέπτες, αλλά και να τονιστεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας της συνοικίας.

Στο πλαίσιο αυτό διαμορφώθηκαν χώροι πρασίνου στην οδό Μακεδονομάχων και θα τοποθετηθούν γλάστρες παραδοσιακού χαρακτήρα που δεν θα επιτρέπουν τη στάθμευση, βελτιώνοντας την αισθητική του χώρου.

Παράλληλα, συντηρήθηκε ο περιβάλλων χώρος και βάφτηκε η εκκλησία του Αγίου Βασιλείου, που με τον τρόπο αυτό αναδείχθηκε σε ένα ακόμη αξιοθέατο της περιοχής.

Οι παρεμβάσεις στο Βαρόσι γίνονται μετά από συνάντηση που έχει ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου με τους κατοίκους και το Σύλλογο της συνοικίας, ενώ προγραμματίζονται και άλλες δράσεις για την ανάδειξη του παραδοσιακού της χαρακτήρα και τη διευκόλυνση της πρόσβασης των πολιτών.

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας

 

( categories: )