Παρέμβαση Δημάρχου Έδεσσας για τη Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Έδεσσας

Υποβλήθηκε από admin στις Παρ., 21/09/2012 - 10:24
Printer-friendly version

Με τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο είχε συνεργασία ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα για το μεγάλο πρόβλημα υποστελέχωσης της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Έδεσσας.

Ο Δήμαρχος εξήγησε με λεπτομέρειες το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής, καθώς η Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική της Έδεσσας έχει μείνει με μία ιατρό, η οποία υπερβάλει εαυτόν για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής. Σημειώνεται δε ότι οι ανάγκες εξυπηρέτησης αυξάνονται συνεχώς, καθώς όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας απευθύνονται στις δημόσιες δομές υγείας, λόγω της οικονομικής κρίσης. Ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε το Δήμαρχο ότι από πλευράς Υπουργείου θα γίνει το καλύτερο δυνατό και φυσικά δεν είναι στις προθέσεις και την πολιτική του Υπουργείου Υγείας το κλείσιμο της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Έδεσσας, όπως ψευδώς έχει ακουστεί. Παράλληλα γίνεται προσπάθεια στελέχωσης με επικουρικούς ιατρούς μέχρι να υπάρξει δυνατότητα πλήρους στελέχωσης με μόνιμο προσωπικό.

Ο Δήμος Έδεσσας έχει την πληροφόρηση ότι η Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Έδεσσας δεν θα στελεχωθεί με δύο όπως έχει ζητηθεί, αλλά με έναν επικουρικό ιατρό, γεγονός που δεν ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες της περιοχής. Για το σκοπό αυτό απαιτείται η μετακίνηση ιατρού από το διασυνδεδεμένο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, ενέργεια που μπορεί να πραγματοποιηθεί με απόφαση του Διοικητή των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων Έδεσσας – Γιαννιτσών, κ. Μάρκου.

 

 

   Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας

( categories: )