ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ για την Ανάσταση

Υποβλήθηκε από press dhmou edessas στις Πέμ., 28/04/2016 - 08:49
Printer-friendly version

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,

όλοι μας γνωρίζουμε ότι όσο προχωράμε στη Μεγάλη Εβδομάδα και κορυφώνεται το Θειο Δράμα, τόσο πλησιάζουμε στην τελική λύτρωση με την Ανάσταση του Κυρίου. Τις ημέρες αυτές ζούμε όλοι μας τις εντονότερες στιγμές της Χριστιανικής πίστης, τα Πάθη, τη Σταύρωση και τον Θάνατο του Κυρίου. Ακολουθεί η Ανάσταση, που είναι η ελπίδα για τον Άνθρωπο.

Αυτό είναι το κρίσιμο στοιχείο που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και το βαθύτερο νόημα της Ανάστασης του Κυρίου, η ελπίδα. Η ελπίδα που χάρισε στην ανθρωπότητα ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, λόγω της αγάπης του για τον Άνθρωπο.

Αυτή την Ελπίδα, πρέπει να κρατήσουμε βαθιά μέσα στην ψυχή μας, μαζί με όλα όσα μας δίδαξε: Αγάπη, Αλληλεγγύη, Βοήθεια στον πλησίον…

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνει τον αγώνα για ανάπτυξη και προκοπή στη βάση αυτών των αρχών, μαζί με τους πολίτες. Το σίγουρο είναι ότι στο δρόμο που υπάρχει μπροστά μας θα περπατήσουμε μαζί, γιατί πρέπει να μετουσιώσουμε την ανάγκη, σε θέληση για δημιουργία!

Τα προβλήματα που βιώνουμε είναι πολλά, όμως έχοντας αυτές τις αρχές βαθιά μέσα στις καρδιές μας, θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και να τα αντιμετωπίσουμε.

Καλή Ανάσταση!

 

 

Δημήτρης Γιάννου

Δήμαρχος Έδεσσας