Εισιτήριο στους Καταρράκτες

Printer-friendly version

 

Μία σημαντική απόφαση για την πορεία του τουριστικού προϊόντος της πόλης και της ευρύτερης περιοχής έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο της Έδεσσας, σχετικά με το εισιτήριο τους Καταρράκτες που θα τεθεί μετά την έγκριση της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Το εισιτήριο για τους επισκέπτες της πόλης θα είναι μικρής αξίας, σχεδόν συμβολικό, αλλά λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας του χώρου θα διασφαλίσει μία σειρά από θετικά βήματα, όπως είναι η βελτίωση των υποδομών με αυτοχρηματοδότηση, η βελτίωση της δυνατότητας παρακολούθησης της καθημερινής εικόνας της περιοχής των Καταρρακτών και η έκδοση μικρού φυλλαδίου για την ιστορία των Καταρρακτών και τις δυνατότητες επίσκεψης των άλλων αξιοθέατων της περιοχής που θα διανέμεται σε όλους τους επισκέπτες μαζί με το εισιτήριο.

Εκτός από την προφανή στόχευση, δηλαδή την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για τη βελτίωση της κατάστασης στο σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης, βασικός στόχος της ένταξης εισιτηρίου στους Καταρράκτες είναι η επιμήκυνση της παραμονής των επισκεπτών στην πόλη και το Δήμο Έδεσσας γενικότερα. Με τη σημερινή λειτουργία του αξιοθέατου των Καταρρακτών οι δεκάδες χιλιάδες των επισκεπτών κατά μέσο όρο μένουν για λίγα λεπτά στην πόλη μας, δηλαδή βλέπουν τον Καταρράκτη και φεύγουν χωρίς να αφήσουν στην πόλη ούτε ένα ευρώ. Η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει και η έναρξη της διαδικασίας αλλαγής πρέπει να γίνει με το σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης. Η ένταξη εισιτηρίου στους Καταρράκτες θα συνοδεύεται από ενημέρωση για το παρακείμενο Υπαίθριο Μουσείο Νερού που θα αξιοποιηθεί ανάλογα, το Βαρόσι και τον αρχαιολογικό χώρο του Λόγγου, όπως επίσης και τα υπόλοιπα αξιοθέατα του Δήμου μας που είναι οι λίμνες, ο παραδοσιακός οικισμός του Αγίου Αθανασίου και το χιονοδρομικό κέντρο.

Με τη λογική αυτή επιχειρείται η διασύνδεση και αξιοποίηση όλων των σημαντικών επισκέψιμων σημείων του Δήμου Έδεσσας και η επιμήκυνση του χρόνου παραμονής του επισκέπτη ή και η διαμονή του στην περιοχή. Το σίγουρο είναι ότι οι επισκέπτες δεν θα αποθαρρυνθούν από το συμβολικό τίμημα που θα καταβάλλουν για να επισκεφθούν τους Καταρράκτες, αλλά αντιθέτως αναμένεται ότι η αξιοποίηση και των άλλων επισκέψιμων χώρων θα τους αφήσει ικανοποιημένους από την εικόνα της πόλης ή εάν δεν προλάβουν να επισκεφθούν όλα όσα θα μπορέσουμε να διαφημίσουμε θα βάλουν στόχο για μία νέα επίσκεψη στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Έδεσσας.

Η ένταξη εισιτηρίου στους Καταρράκτες είναι μία καινοτομία για την πόλη που ενδεχομένως να ξενίσει, αλλά καθίσταται αναγκαίο μέτρο στο βαθμό που θέλουμε να αναβαθμίσουμε το τουριστικό μας προϊόν και να διοχετεύσουμε τους επισκέπτες στα άλλα αξιοθέατα, το κέντρο της πόλης και στα χωριά μας που έχουν υποδομές τουριστικού χαρακτήρα.

 

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας