Δωρεά ακινήτου

Υποβλήθηκε από admin στις Παρ., 19/04/2013 - 11:19
Printer-friendly version
dorea_akinitou_2.jpg
dorea_akinitou.jpg

 

Ολοκληρώθηκε με σχετική συμβολαιογραφική πράξη η μεγάλη δωρεά του ακινήτου των αδελφών Μιχαήλ Χατζηγιάννη, Αλέξανδρου Γιάντση και Αικατερίνης Χατζηγιάννη προς το Δήμο Έδεσσας.

Τα τρία αδέλφια, στα πρότυπα των μεγάλων ευεργετών που στήριξαν στις δύσκολες στιγμές την Ελληνική κοινωνία, δώρισαν στο Δήμο Έδεσσα ένα ακίνητο τεσσάρων ορόφων που βρίσκεται στη συμβολή της οδού Βουλγαροκτόνου με την πλατεία Στουγιαννάκη.

Το ακίνητο θα ονομαστεί «Μέγαρο Χατζηγιάννη – Γιάντση» και θα λειτουργήσει ως χώρος πολιτισμού. Μάλιστα ήδη έχουν ζητηθεί από εξειδικευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο προτάσεις για τη μετατροπή του κτηρίου σε ένα ζωντανό χώρο πολιτισμού για τη νεολαία του Δήμου Έδεσσας. Στόχο αποτελεί η οργανική διασύνδεση του κτηρίου με την πλατεία των μικρών Καταρρακτών έτσι ώστε να δημιουργηθεί στην καρδιά της Έδεσσας ένας χώρος που θα λειτουργεί συνεχώς προσελκύοντας με διάφορες δραστηριότητες τους πολίτες.

Αμέσως μετά την υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης δωρεάς ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου δήλωσε «Η δημιουργία ενός αξιόλογου χώρου για τον πολιτισμό και την κοινωνία είναι ένας μεγάλος στόχος και ταυτόχρονα μεγάλη ευθύνη απέναντι στους δωρητές και τη νεολαία της πόλης. Θέλω εκ μέρους όλων των δημοτών της Έδεσσας να ευχαριστήσω από καρδιάς τα αδέλφια Μιχαήλ Χατζηγιάννη, Αλέξανδρο Γιάντση και Αικατερίνη Χατζηγιάννη για την τεράστια προσφορά τους στην πόλη. Το κτήριο αυτό ελπίζω ότι θα αλλάξει την πορεία των πολιτιστικών πραγμάτων της Έδεσσας. Η δωρεά αυτού του εξαιρετικά σημαντικού περιουσιακού στοιχείου εύχομαι να βρει μιμητές για να μπορέσει ο Δήμος Έδεσσας να αναπτύξει πολύπλευρες δραστηριότητες σε όλο το φάσμα των κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων».

 

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας

 

( categories: )