Δεντροφύτευση στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Έδεσσας

Υποβλήθηκε από admin στις Πέμ., 22/03/2012 - 11:58
Printer-friendly version

Η δεντροφύτευση στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού Έδεσσας ήταν μία πρωτοβουλία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) Έδεσσας, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας.

Η Δ.Ε.Υ.Α. σε συνεργασία με το Δήμο Έδεσσας και με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών από το 6ο και το 8ο Δημοτικά Σχολεία Έδεσσας φύτευσαν διάφορα δέντρα στον περιβάλλοντα χώρου του βιολογικού καθαρισμού, σύμφωνα με το σχεδιασμό που έκανε ο γεωπόνος του Δήμου Έδεσσας, κ. Δημήτρης Μεταξάς.

Στόχος της δεντροφύτευσης, εκτός από την ευαισθητοποίηση των μαθητών και την αποστολή του μηνύματος για καλύτερο περιβάλλον, είναι η αισθητική βελτίωση της εγκατάστασης, η οποία μπορεί να λειτουργήσει και ως επισκέψιμη για σχολεία και οργανωμένες ομάδες επισκεπτών. Αυτό είναι απολύτως εφικτό, καθώς ο βιολογικός καθαρισμός της Έδεσσας λειτουργεί σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές που θέτει το Ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο και τα αποτελέσματα της επεξεργασίας των λυμάτων είναι εντυπωσιακά, αφού το νερό που φεύγει από τον βιολογικό καθαρισμό μετά τη διπλή επεξεργασία των λυμάτων έχει τα χαρακτηριστικά πόσιμου νερού!

Τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 6ου και του 8ου Δημοτικών Σχολείων Έδεσσας υποδέχθηκε η Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α., κ. Κατερίνα Ζδρού και ο υπεύθυνος λειτουργίας του βιολογικού, κ. Μιχάλης Λαζαρίδης, που τους ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού πριν τη δεντροφύτευση.

Στη δεντροφύτευση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, που μαζί με την Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α., τους εργαζόμενους, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, έστειλαν διπλό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος, μέσω της δεντροφύτευσης, αλλά και του επιλεχθέντος χώρου του βιολογικού καθαρισμού.

 

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας

 

 

( categories: )