Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα

Υποβλήθηκε από press dhmou edessas στις Τετ., 18/12/2019 - 12:44
Printer-friendly version
eyhes_dimarhoy_edessas1.jpg

Συνδημότισσες και συνδημότες,

ημέρες χαράς και αγάπης είναι οι γιορτές των Χριστουγέννων που φέρνουν ζεστασιά στις ψυχές μας. Ταυτόχρονα όμως, επειδή κλείνει άλλο ένα έτος στη ζωή μας, ταυτίζονται και με τον ετήσιο απολογισμό που κάνει ο καθένας μας, αλλά και τους στόχους που θέτουμε για το επόμενο έτος.

Η χρονιά που πέρασε για την αυτοδιοίκηση ήταν σημαδιακή, καθώς είχαμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις συνδημότισσες και όλους τους συνδημότες που στήριξαν την προσπάθεια που κάνουμε εγώ και οι συνεργάτες μου, αναγνώρισαν το έργο μας και μας έταξαν για άλλη μία θητεία στη διοίκηση του Δήμου Έδεσσας. Για όσους έκαναν άλλες επιλογές θέλω να τονίσω ότι είμαστε δημοτική αρχή όλων των δημοτών, χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς αποκλεισμούς. Έτσι πορευτήκαμε και έτσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε, με βαθύτατα δημοκρατικές ιδέες και σεβασμό στις άλλες απόψεις.

Η χρονιά που τελειώνει σε λίγες ημέρες είχε και άλλα σημαντικά γεγονότα για τον Δήμο Έδεσσας. Εντάξεις σε χρηματοδοτικά προγράμματα και έναρξη υλοποίησης πολύ σημαντικών έργων, που εντάσσονται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου αναπτυξιακού σχεδιασμού για την πόλη και τον Δήμο Έδεσσας γενικότερα. Φυσικά, συνεχίσαμε να παρακολουθούμε με επιμέλεια την καθημερινότητα και να προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό στην καθαριότητα, τη συντήρηση των κοινόχρηστων χώρων και των υποδομών μας. Όλα αυτά απαιτούν συλλογική προσπάθεια αιρετών και εργαζομένων, τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω με την ευκαιρία που μου δίνεται και να τους ζητήσω να εντείνουν την προσπάθεια για να παρέχουμε ακόμη καλύτερες υπηρεσίες στους συνδημότες μας.

Μπορούμε να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες, διότι μετά από πολλά χρόνια οικονομικής κρίσης υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης στην οικονομία και την ψυχολογία του κόσμου. Ναι, είναι αλήθεια ότι έχουμε υποστεί μεγάλες απώλειες στα χρόνια των μνημονίων και της οικονομικής δυσπραγίας, αλλά μπορούμε να ανατάξουμε τις δυνάμεις μας και να βελτιώσουμε τις ζωές μας. Η αυτοδιοίκηση και ο Δήμος Έδεσσας αυτό έκαναν τόσα χρόνια! Θα συνεχίσουμε να το πράττουμε γιατί οφείλουμε στις νέες γενιές να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα!

Επειδή έχουμε αποδείξει ότι με λίγα μπορούμε να κάνουμε πολλά, τώρα που η κατάσταση βελτιώνεται μπορούμε να βάλουμε καινούριους στόχους. Με συλλογική προσπάθεια και συνέχιση του καθημερινού μας αγώνα μπορούμε να βελτιώνουμε τη ζωή μας.

Αυτή την προσπάθεια συνεχίΖΟΥΜΕ μαζί σας!

Με δύναμη και αποφασιστικότητα. Δίπλα στον κόσμο, απέναντι στα προβλήματα της καθημερινότητας, με σωστή οικονομική διαχείριση και σχεδιασμό για το μέλλον, που βασίζεται σε ρεαλιστικούς στόχους.

Τελειώνοντας, θέλω να ευχαριστήσω τους φορείς και τους συλλόγους για το έργο τους, τους εθελοντές που συνδράμουν την προσπάθειά μας και την Εκκλησία για το κοινωνικό και πνευματικό της έργο που τόσο πολύ έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία. Πάνω απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες, που με την αγάπη τους για την προσπάθεια που κάνουμε και την αναγνώριση του έργου μας, δίνουν τη δύναμη σε εμένα και τους συνεργάτες μου να συνεχίσουμε.

Καλές γιορτές και Χρόνια Πολλά σε όλους! Καλή δύναμη, με αγάπη και υγεία!

 

 

 

 

Δημήτρης Γιάννου

Δήμαρχος Έδεσσας