Σταθμός μεταφόρτωσης ανακυκλώσιμων υλικών

Υποβλήθηκε από press dhmou edessas στις Τρί., 16/03/2021 - 12:43
Printer-friendly version
metafortosi_anakyklodsis_1.jpg
metafortosi_anakyklodsis_2.jpg
metafortosi_anakyklodsis_3.jpg
metafortosi_anakyklodsis_4.jpg

Σταθμός μεταφόρτωσης των ανακυκλώσιμων υλικών δημιουργήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Έδεσσας, με πολλαπλά οφέλη για τον Δήμο Έδεσσας και τη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Μέχρι σήμερα τα απορριμματοφόρα που χρησιμοποιούνται για την ανακύκλωση ήταν αναγκασμένα να μεταβαίνουν στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην περιοχή της Νεοχωρούδας στο Νομό Θεσσαλονίκης για να αποθέσουν τα ανακυκλώσιμα υλικά που συγκεντρώνονται από τον Δήμο Έδεσσας. Με την κατασκευή της νέας υποδομής τα απορριμματοφόρα θα αδειάζουν τα ανακυκλώσιμα υλικά σε ειδικά κοντέινερ, τα οποία θα μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις της Νεοχωρουδας όταν γεμίσουν.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων λόγω της μείωσης των δρομολογίων, ενώ αναμένεται και σημαντική βελτίωση της διαδικασίας αποκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών, καθώς τα απορριμματοφόρα και οι οδηγοί δεν θα χάνουν χρόνο με μεγάλα δρομολόγια.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, δήλωσε σχετικά:

«Η μεταφόρτωση των ανακυκλώσιμων υλικών εντάσσεται στο πνεύμα της διοίκησής μας που αφορά συνεχή βελτίωση όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες, παράλληλα με την εξοικονόμηση οικονομικών και ανθρώπινων πόρων. Υπάρχουν τρόποι για να καταφέρουμε τον συνδυασμό της βελτίωσης της ποιότητας και της εξοικονόμησης χρημάτων και αυτό κάνουμε!».

 

 

( categories: )