Παρουσίαση βιβλίου του Ιωάννη Ανδρόνογλου στο «Παρθεναγωγείο»

Printer-friendly version
andronoglou.jpeg
andronoglou_book_front.jpeg
poster.jpg

Την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 19:30, στην αίθουσα τέχνης «Παρθεναγωγείο» της Έδεσσας, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του Ιωάννη Ανδρόνογλου, με τίτλο «Η ελληνική παραδοσιακή μουσική ως πηγή έμπνευσης στη σύνθεση έργων για κιθάρα».

Η παρουσίαση θα διενεργηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης ζωγραφικής του Νίκου Ταμουτσέλη «Σημείο Ακρόασης», η οποία έχει ήδη ξεκινήσει από τις 8 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 18 του ιδίου μήνα. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Νίκος Ταμουτσέλης φιλοτέχνησε το εξώφυλλο του εν λόγω βιβλίου με το έργο του «Σημείο Ακρόασης»,  το οποίο  αποτέλεσε το εφαλτήριο για τη δημιουργία μιας σειράς έργων και την έκθεσή τους.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η Ιφιγένεια Βαμβακίδου (Καθηγήτρια Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας Α.Π.Θ.), ο Νίκος Ταμουτσέλης (Εικαστικός, Δρ Παιδαγωγικής Π.Δ.Μ.), ο Ανδρέας Αεράκης (Εκδότης, «Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι και Σείστρον»), όπως και ο συγγραφέας, ο οποίος στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα ερμηνεύσει έργα για κιθάρα, για τα οποία γίνεται λόγος στο βιβλίο.

 

 

 

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Ιωάννης Ανδρόνογλου είναι Διδάκτωρ Μουσικολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και σολίστ κιθάρας. 

Έχει ηχογραφήσει το album Travelling  (Legend Classics, 2010, επανέκδ. Αεράκης Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι και Σείστρον, 2014). Έχει δημοσιεύσει σε έντυπη μορφή τα έργα του Mandilatos Impressions και Fantasia on a Thracian folksong (Αεράκης Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι και Σείστρον, 2015), όπως και το σύγγραμμα Η ελληνική παραδοσιακή μουσική ως πηγή έμπνευσης στη σύνθεση έργων για κιθάρα (Αεράκης Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι και Σείστρον, 2020).

Ως σολίστ έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό και ως σολίστ-διδάσκων έχει συμμετάσχει σε σημαντικά, ανά τον κόσμο, φεστιβάλ κιθάρας (Guitar Foundation of America, Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου κ.α). 

Ως εισηγητής έχει συμμετάσχει σε συνέδρια με αντικείμενο την κιθάρα, όπως και σε συνέδρια μουσικολογικού, ιστορικού και παιδαγωγικού ενδιαφέροντος (Διατμηματικό Μουσικολογικό Συνέδριο, Dublin Guitar Symposium, Symposium on the Greeks κ.α.).

Είναι μόνιμος καθηγητής κιθάρας του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών. Διατελεί  Υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών και Επιστημονικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών), όπου έχει περατώσει, επίσης, μεταδιδακτορική έρευνα.