Δωρεάν μαστολογικός έλεγχος

Υποβλήθηκε από press dhmou edessas στις Πέμ., 11/11/2021 - 13:32
Printer-friendly version
afisa_mastologikos_eleghos.jpg

Την Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021, στο Χατζηγιάννειο, ο Δήμος Έδεσσας, σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το Γυναικείο Φιλανθρωπικό Σωματείο "Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης", θα πραγματοποιήσει δωρεάν μαστολογικό έλεγχο και μαστογραφία σε γυναίκες με περιορισμένους οικονομικούς πόρους – ανασφάλιστες, που έχουν ήδη δηλώσει ενδιαφέρον ανταποκρινόμενες σε προηγούμενο δελτίο τύπου.

Οι γυναίκες που δήλωσαν συμμετοχή θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά για το ραντεβού τους, ενώ για την ύπαρξη κενών θέσεων οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθυνθούν στο Γραφείο Πρόνοιας του Δήμου Έδεσσας, κα. Παπαδοπουλου Ευτέρπη τηλ. 2381350080 και στο Κέντρο Κοινότητας 2381025973, κα Προφητηλιωτου Κωνσταντίνα, έως και την Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021 και ώρες 9:00 – 15:00.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εξέταση είναι το RAPID TEST που μπορεί να πραγματοποιηθεί δωρεάν στο Χατζηγιάννειο στις 15 Νοεμβρίου 2021 και ο αριθμός του ΑΜΚΑ.

Επισημαίνεται ότι οι ιατροί και οι νοσηλευτές που θα πλαισιώνουν την διαγνωστική ομάδα, ακολουθώντας τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου COVID-19. Κατά τη διενέργεια των ιατρείων και των διαγνωστικών εξετάσεων θα τηρούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και θα λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

 

Ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Λαμπρόπουλος ευχαρίστησε τις γυναίκες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην δράση, όπως και την Αντιπεριφέρεια Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το Γυναικείο Φιλανθρωπικό Σωματείο "Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης" για την συνεργασία. «Η προσπάθεια για πρόληψη κι ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού είναι συνεχής και η δράση για δωρεάν πλήρη μαστολογικό έλεγχο που θα πραγματοποιηθεί μπορεί να σώσει ζωές», δήλωσε ο κ. Λαμπρόπουλος.

 

( categories: )