΄΄Γεύμα αγάπης στην Τρίτη Ηλικία΄΄

Υποβλήθηκε από katluk στις Τετ., 02/01/2013 - 09:37
Printer-friendly version
geuma_agapes_2012_photo_1.jpg
geuma_agapes_2012_photo_2.jpg

Για άλλη μια χρονιά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατάνης, στο πλαίσιο της διοργάνωσης των εορταστικών εκδηλώσεων που υλοποίει αυτή την περίοδο, παρέθεσε γεύμα αγάπης στα άτομα της τρίτης ηλικίας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αναγνωρίσει, έστω και στο ελάχιστο, την μεγάλη προσφορά των ηλικιωμένων στην τοπική κοινωνία.

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του κτιρίου της πρώην Κοινότητας Πλατάνης (εικόνα 1), όπως ήταν φυσικό τον πρώτο λόγο είχε η γιορτινή ατμόσφαιρα, με την ανταλλαγή ευχών μεταξύ των νέων του χωριού και των ατόμων που παρέστησαν στο γεύμα, ενώ οι παλαιότεροι είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν γιορτινές στιγμές από το παρελθόν, που μένουν αξέχαστες για τους ίδιους.

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν και οι Βουλευτές Διονύσης Σταμενίτης και Θεοδώρα Τζάκρη, οι οποίοι με την σειρά τους έδωσαν τις δικές τους ευχές για τη νέα χρονιά.

Την όλη εκδήλωση πλαισίωσε και παραδοσιακό συγκρότημα, δίνοντας με αυτό τον τρόπο τον προβλεπόμενο τόνο στην γιορτή.

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αντώνης Μπουρδάνης και ο πρόεδρος του Τ.Σ Γιώργος Μπουρδάνης πραγματοποίησαν επισκέψεις κατ΄οίκον στα άτομα της τρίτης ηλικίας, που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Για το θέμα αυτό, ο πρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου, Αντώνης Μπουρδάνης, έκανε την εξής δήλωση:

 

‘’ Η προσφορά, που περιέχει και το στοιχείο της αναγνώρισης, είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει κάποιος για τον συνάνθρωπο του. Η καθιέρωση αυτής της γιορτής εκτός των άλλων, εκφράζει και την αισιόδοξη πλευρά της συνέχειας σε μια κοινωνία που ξέρει να τιμά το πρίν, να εκτιμά το σήμερα και να υπολογίζει το αύριο. Χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία και χαρά.’’

 

 

Το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνης, ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης, τους ιδιοκτήτες του καζανιού της Πλατάνης τον Στουγιαννίδη Γιάννη και Καλιώση Χρήστο για την προσφορά τσίπουρου και κρασιού, τον Μάνδη Παναγιώτη για την προσφορά βιολογικών προϊόντων και για τις γυναίκες για την Παρασκευή φαγητών (εικόνα 2) Παύλου Αικατερίνη, Πουρδάνη Ευαγγελία, Πασλαμούσκα Αντιγόνη, Σαμάνδη Άνθη, Μπουρδάνη Κυριακή, Λυσίτσκα Μαρία, Πασλαμούσκα Μαρία, Γιάντση Αντωνία, Αννίτσα Γιάννου και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της γιορτής, υπόσχεται ανάλογη συνέχεια στην δράση του.

Τέλος, σας υπενθυμίζουμε:

 

  • την Κυριακή 13 Ιανουαρίου και ώρα 6 μ.μ. θα γίνει η Κοπή βασιλόπιτας στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου.

 

 

 


Ο Πρόεδρος του

Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνης

Η Γραμματέας του

Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνης

 

 

 

 

Αντώνης Μπουρδάνης

Χρυσή Σαμάνδη


 

 

( categories: )