«Έξυπνο» σύστημα στάθμευσης

Printer-friendly version
exypni_stathmeysi_1.jpg
exypni_stathmeysi_2.jpg

Εγκαθίσταται ο εξοπλισμός για το έξυπνο σύστημα στάθμευσης στην πόλη της Έδεσσας. Πρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και αφορά, σε πρώτη φάση, την εγκατάσταση 60 αισθητήρων που αντιστοιχούν σε ισάριθμες θέσεις στάθμευσης, ειδικού λογισμικού για τη διαχείριση του συστήματος και εφαρμογή (application) για την πληροφόρηση των πολιτών.

Οι πολίτες, μέσω της ειδικής εφαρμογής, που θα μπορούν να εγκαταστήσουν δωρεάν στα κινητά τους τηλέφωνα, θα ενημερώνονται για την ύπαρξη ελεύθερων θέσεων στάθμευσης και τα σημεία που αυτές υπάρχουν. Με τον τρόπο αυτό θα αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις στο κέντρο της Έδεσσας και θα μετακινούνται στοχευμένα προς τις ελεύθερες θέσεις στάθμευσης.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, δήλωσε σχετικά:

«Οι νέες τεχνολογίες έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και βελτιώνουν την καθημερινότητά μας. Το έξυπνο σύστημα στάθμευσης του Δήμου Έδεσσας θα ενημερώνει τους πολίτες για την κατάσταση με τα σταθμευμένα αυτοκίνητα και για τις ελεύθερες θέσεις στάθμευσης που υπάρχουν ανά πάσα στιγμή στο κέντρο της Έδεσσας. Είναι ένα από τα έργα που υλοποιούμε αυτή τη στιγμή με στόχο την εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στην υπηρεσία των πολιτών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας».