Φροντίδα αδέσποτων ζώων

Printer-friendly version
skulia_1.jpg
skulia_2.jpg

Συνεχίζονται η σήμανση και οι αντιλυσσικοί εμβολιασμοί των αδέσποτων ζώων με τη φροντίδα του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Τραϊανού Γιόντη, του υπεύθυνου του Καταφυγίου και της Ομάδας Εθελοντών Καταφυγίου Έδεσσας. Η ομάδα των εθελοντών έχει εμβολιάσει μέχρι σήμερα περίπου 250 ζώα συμβάλλοντας σημαντικά στην προστασία των αδέσποτων ζώων και της δημόσιας υγείας, ενώ έχει τοποθετήσει ταμπελάκια στα εμβολιασμένα ζώα και έχει δημιουργήσει σχετικό αρχείο.

Εκτός από το πρόγραμμα αντιλυσσικού εμβολιασμού που συνεχίζεται, ο Δήμος Έδεσσας έχει προχωρήσει σε στειρώσεις αδέσποτων ζώων στο πλαίσιο σύμβασης με ιδιώτη κτηνίατρο της πόλης. Έχουν στειρωθεί 22 θηλυκά και 2 μεγαλόσωμα αρσενικά σκυλιά, ενώ το πρόγραμμα στειρώσεων συνεχίζεται με τη βοήθεια των εθελοντών. Στόχος είναι η στείρωση όλων των θηλυκών και των μεγαλόσωμων αρσενικών του Δήμου Έδεσσας για τον έλεγχο του αριθμού τους και τον περιορισμό της επιθετικότητάς τους.

Η στείρωση και φροντίδα των αδέσποτων ζώων είναι ο μόνος αποδεκτός τρόπος που μπορεί να αντιμετωπίσει μία σύγχρονη κοινωνία τα αδέσποτα και να δείξει την αγάπη της για τον άνθρωπο μέσα από τη φροντίδα των ζώων. Ο Δήμος Έδεσσας θα συνεχίσει τις δράσεις προστασίας και φροντίδας των αδέσποτων ζώων μέσω των εμβολιασμών και των στειρώσεων, σε συνεργασία με τους εθελοντές φιλόζωους που προσφέρουν πολύτιμη και ουσιαστική βοήθεια στα αδέσποτα και την τοπική κοινωνία.

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας