Σύσκεψη για ανακύκλωση

Υποβλήθηκε από admin στις Τετ., 13/03/2013 - 14:42
Printer-friendly version
suskepse_anakuklose.jpg

Ενημερωτική σύσκεψη για την ανακύκλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Τραϊανός Γιόντης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα.

Προσκεκλημένος ήταν ο υπεύθυνος της εταιρίας ΟΤΑ «Ανατολική Α.Ε.» για το έργο της Ανακύκλωσης, κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος μετέφερε τη μεγάλη του εμπειρία και τεχνογνωσία στον τομέα της ανακύκλωσης, τόσο στους εργαζόμενους όσο και το πολιτικό προσωπικό του Δήμου Έδεσσας.

Ήταν η πρώτη σύσκεψη που έγινε με αφορμή την έναρξη της ανακύκλωσης στο Δήμο Έδεσσας που θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Για το σκοπό αυτό αναμένονται ειδικό απορριμματοφόρο ανακύκλωσης και μπλε κάδοι που θα τοποθετηθούν σε όλο το Δήμο Έδεσσας για να περισυλλέγεται το ανακυκλώσιμο υλικό. Η προμήθεια του απορριμματοφόρου και των μπλε κάδων είναι σε εξέλιξη μέσα από τη συνεργασία του Δήμου Έδεσσας και της Ελληνικής Εταιρίας Ανακύκλωσης (ΕΕΑ) και θα ολοκληρωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Παράλληλα με την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού και την οργάνωση της υπηρεσίας ανακύκλωσης, ο Δήμος Έδεσσας και η ΕΕΑ θα προχωρήσουν σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών προκειμένου να ανταποκριθούν και να συμμετάσχουν ενεργά στο πρόγραμμα της ανακύκλωσης χαρτιού, πλαστικού, γυαλιού, αλουμίνιου με μετάλλου.

Ο κ. Φάμελλος στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο και τον υπεύθυνο ανακύκλωσης κ. Δ. Ζήμνα, με τους οποίους συζητήθηκαν πιο εμπεριστατωμένα τα θέματα οργάνωσης της υπηρεσίας για τη μέγιστη δυνατή αποδοτικότητα του συστήματος ανακύκλωσης.

Αύριο θα γίνει συνάντηση των υπευθύνων του Δήμου Έδεσσας με στελέχη της Ελληνικής Εταιρίας Ανακύκλωσης για να συζητηθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες και τα πρακτικά ζητήματα της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων για την έναρξη της ανακύκλωσης στο Δήμο Έδεσσας.

 

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας

 

( categories: )