Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε ο Δήμος Έδεσσας για συκοφαντικό δημοσίευμα

Υποβλήθηκε από press dhmou edessas στις Τρί., 21/11/2017 - 14:01
Printer-friendly version

Ο Δήμος Έδεσσας δεν συνηθίζει να απαντά σε δημοσιεύματα, όμως στην περίπτωση της δημοσίευσης με συκοφαντικό περιεχόμενο και τον βαρύγδουπο τίτλο «ΕΔΕΣΣΑ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΥΣΦΗΜΕΙ ΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ (ΒΙΝΤΕΟ)» δεν  υπάρχει άλλος δρόμος από τη Δικαιοσύνη.

Σίγουρα οι αίθουσες των δικαστηρίων δεν είναι κατάλληλοι χώροι για την διευθέτηση πολιτικών αντιπαραθέσεων ή την επίλυση διαφορών με μέσα ενημέρωσης, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση οι οξύτατοι χαρακτηρισμοί, η αδικαιολόγητη αμφισβήτηση της αξιοπιστίας του Δήμου και οι επιμελώς αναφερόμενες ανακρίβειες, θίγουν την τιμή, την υπόληψη, το κύρος και την αξιοπιστία του Δήμου Έδεσσας, του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων.  Δυστυχώς, τα εξοργιστικά που αναφέρονται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα. Για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου κατέθεσε μήνυση ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Έδεσσας, κατά του Αναστάσιου Σεραφείμ, ιδιοκτήτη και διαχειριστή του tastv.gr, καθώς και του Βασίλειου Νικόλτσιου.

Καταρχάς το άρθρο του φερόμενου ως δημοσιογράφου είναι προσβλητικότατο. Αναφέρει ότι στο Δήμο Έδεσσας λειτουργούμε ως κατσαπλιάδες, ότι περιπαίζουμε τους αγνούς μακεδόνες πατριώτες, ότι σπέρνουμε τον διχασμό στην τοπική κοινωνία και ότι εξυπηρετούμε τα μικροσυμφέροντά μας. Αυθαίρετα συμπεράσματα, που μοναδικό στόχο τους έχουν να αφήσουν κηλίδες…

Επίσης, το άρθρο αναφέρει ότι 500 € «χάθηκαν στη διαδρομή», δηλαδή αφήνει να εννοηθεί ότι κάποιος τα καταχράστηκε, ενώ ο «συγγραφέας» του άρθρου αναρωτιέται έντεχνα «πόσα μικροποσά των 500 ευρώ έχουν χαθεί σε μαύρες τρύπες μέχρι την εκταμίευση;». Ένας απίστευτος ισχυρισμός, που αφήνει άναυδο και τον τελευταίο γνώστη της διαχείρισης του δημόσιου χρήματος!

Από την άλλη μεριά ο Βασίλειος Νικόλτσιος κατηγορεί τον Δήμο Έδεσσας και τη Δημοτική Αρχή ότι κρατούσαν επί πέντε χρόνια τα χρήματα της επιχορήγησης του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ και δεν τον πλήρωναν, παραλείποντας να αναφέρει ότι δεν είχε προσκομίσει αντίστοιχο τιμολόγιο! Χαρακτηριστικό στοιχείο που αποδεικνύει το αντίθετο είναι ότι επαγγελματίες που υλοποίησαν αντίστοιχα έργα στο πρόγραμμα πληρώθηκαν στην ώρα τους, χωρίς κανένα πρόβλημα. Είναι σαφές ότι ο Δήμος Έδεσσας έχει συγκεκριμένες διαδικασίες και τις τηρεί απαρέγκλιτα για όλους! Κανείς δεν μπορεί να πληρωθεί αν δεν εκδώσει παραστατικό!

Αναφέρει ακόμη ότι η μεταφορά των κειμηλίων έγινε με δικό του κόστος, ενώ στα αρχεία του Δήμου Έδεσσας υπάρχει το συγκεκριμένο δρομολόγιο, με το ονοματεπώνυμο του οδηγού και το σκοπό της μετακίνησης. Προς τι λοιπόν αυτές οι αναλήθειες;

Πέρα από αυτά είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο το γεγονός ότι ο κ. Νικόλτσιος έχει εισέλθει σε δημοτικό χώρο - επικαλούμενος πως επιθυμεί να πάρει ένα προσωπικό του αντικείμενο και να το στείλει σε έκθεση στην Κύπρο - και αφαιρεί εκθέματα από τον χώρο του μουσείου. Παρουσία κάμερας!

Η διαστρέβλωση των πραγματικών περιστατικών για να θιγούν η τιμή, η φήμη, το κύρος και η αξιοπιστία του Δήμου Έδεσσας, του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Τα ανυπόστατα ψεύδη, οι συκοφαντικές και προσβλητικές δημοσιεύσεις και οι σχετικές δηλώσεις έχουν δημιουργήσει σοβαρότατη ηθική βλάβη σε βάρος του Δήμου Έδεσσας, του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων και για το λόγο αυτό ο Δήμος Έδεσσας αναγκάστηκε να απαντήσει δια μέσω της δικαστικής οδού.

( categories: )