Ονοματοδοσία Γυμνασίου Άρνισσας

Υποβλήθηκε από press dhmou edessas στις Τετ., 30/11/2016 - 12:47
Printer-friendly version
gymn_arnissas_1.jpg

Το Γυμνάσιο Άρνισσας ονομάζεται πλέον «Γυμνάσιο Άρνισσας Πατριάρχης Χρύσανθος», προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Χρύσανθου Α΄ που καταγόταν από το Κάτω Γραμματικό του Δήμου Έδεσσας.

Στην τελετή ονοματοδοσίας του Γυμνασίου συμμετείχε ο Σεβασμιότατατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, ο οποίος ανέγνωσε χαιρετισμό του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Έδεσσας κ. Χρ. Βερικούκης, Αν. Δίου και Μιχ. Σαμλίδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας, εκπρόσωποι των αστυνομικών, στρατιωτικών και πυροσβεστικών αρχών της περιοχής, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Κων. Κούγκας, ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Τρύφων Γιόντης, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Γυμνασίου, αλλά και κάτοικοι της περιοχής. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία των απογόνων του Πατριάρχη Χρύσανθου Α΄.

Οι ομιλητές τόνισαν το γεγονός πως ο Πατριάρχης Χρύσανθος αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα για όλα τα παιδιά του τόπου μας, καθώς απέδειξε στην πράξη ότι ένα παιδί από μία απομακρυσμένη επαρχία μπορεί να πετύχει σε μορφωτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Η αποκάλυψη της προσωπογραφίας του Πατριάρχη και μαρμάρινης πλάκας με τα στοιχεία της ονοματοδοσίας του Γυμνασίου πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιότατο και τον Δήμαρχο Έδεσσας, ενώ στη συνέχεια όλοι οι συμμετέχοντες έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τα παιδιά του Γυμνασίου Άρνισσας.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του ΙΕΚ Μαγειρικής Έδεσσας παρουσίασαν έναν πολύ όμορφο μπουφέ με δημιουργίες που εντυπωσίασαν τους συμμετέχοντες στο τέλος της εκδήλωσης.

( categories: )