Μήνυμα ΤΟ.ΣΥ.Ν για την Ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας

Υποβλήθηκε από katluk στις Τετ., 07/03/2012 - 08:08
Printer-friendly version

TΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ

Έδεσσα, 6 Μαρτίου 2012

Ταχ.Δ/νση: Πλατεία Αιγών 1,

Τ.Κ: 58200 Έδεσσα

Γραφείο: ΤΟ.ΣΥ.Ν. Εδεσσας

Τηλ.: 2381022966

e-mail:dsn@edessacity.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ: Μήνυμα ΤΟ.ΣΥ.Ν για την Ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας

 

 

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων (ΤΟ.ΣΥ.Ν) Δήμου Έδεσσας, Αντώνης Μπουρδάνης, σε δήλωση του αναφέρει:

 

΄΄Είναι ένα από τα πολύ σοβαρά ζητήματα που η σχολική κοινότητα, σε συνεργασία με τους ειδικούς, πρέπει να εξετάσει διεξοδικά, δίνοντας λύση σ΄ένα πρόβλημα που μπορεί μεν να μην βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, είναι όμως υπαρκτό για τους γνωρίζοντες. Και όσο το αφήνουμε αυτό θα γιγαντώνεται.

Με άλλα λόγια, απαιτείται μια συνεχής ενημέρωση στις νέες ηλικίες για τα δικαιώματα που έχουν οι μαθητές μέσα στα σχολεία, αλλά και έξω απ΄αυτά, αλλά και για τις υποχρεώσεις που απορρέουν απ΄αυτήν την διαδικασία.

Το σημερινό σχολείο οφείλει να δώσει πρωτοβουλίες στους μαθητές που θα μεταφραστούν σε δημιουργική διάθεση, προς όφελος του συνόλου και της σχολικής κοινότητας.

Εξάλλου, πρέπει να γνωρίζουμε ότι μέσα από τις συγκρούσεις δημιουργούνται τα αποτελέσματα.

Αρκεί βέβαια να επιλύονται ειρηνικά και να δημιουργούν το καλύτερο για τον κόσμο που συμβιώνει καθημερινά σ΄ένα χώρο ιερό, όπως αυτός της μάθησης.

Ας μην προσπεράσουμε λοιπόν, αυτή την ημέρα, ειδικότερα τώρα που οι νέοι θα πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο στην προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον.

Και να μην το ξεχνάμε. Η βία φέρνει πάντα βία και ο λόγος με την σκέψη, πάντα θετικά αποτελέσματα΄΄.

 

Ο Πρόεδρος

ΤΟ.ΣΥ.Ν Δήμου Έδεσσας

Η Γραμματέας

ΤΟ.ΣΥ.Ν Δήμου Έδεσσας

 

 

 

 

Αντώνης Μπουρδάνης

Ειρήνη Θωμαϊδου

 

( categories: )