Επίσκεψη Γερμανών Δημάρχων στην Έδεσσα

Υποβλήθηκε από press dhmou edessas στις Τετ., 19/07/2017 - 13:59
Printer-friendly version
katarraktis.jpg

Την Έδεσσα επισκέφτηκαν οι Δήμαρχοι Wernau κ. Armin Elbl και Neuffen κ. Matthias Backer. Η επίσκεψη των Γερμανών Δημάρχων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας που αναπτύσσεται μεταξύ αυτοδιοικητικών φορέων της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και με την παρουσία του υπευθύνου κ. Αθανάσιου Σεραφείμ.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου υποδέχθηκε τους κ. Elbl, Backer και Σεραφείμ και τους παρουσίασε τα βασικά χαρακτηριστικά του Δήμου Έδεσσας, ενώ διοργάνωσε συνάντηση εργασίας με τους φορείς της πόλης και στη συνέχεια κοινή συνέντευξη τύπου.

Η κύρια προσοχή των δύο Γερμανών Δημάρχων για ενδεχόμενη συνεργασία με το Δήμο Έδεσσας εστιάστηκε στους τομείς του τουρισμού και της ενεργειακής αυτάρκειας και αναβάθμισης δημοτικών κτηρίων. Μάλιστα τα πρώτα αποτελέσματα της συνεργασίας προέκυψαν από την πρόσκληση του Δημάρχου Neuffen κ. Matthias Backer για συμμετοχή του Δήμου Έδεσσας στην τουριστική έκθεση της Στουτγκάρδης τον ερχόμενο Ιανουάριο ως φιλοξενούμενη πόλη, προκειμένου να μπορέσουμε να προβάλουμε το τουριστικό μας προϊόν.

Επίσης, ο Δήμαρχος Wernau κ. Armin Elbl, που είναι ταυτόχρονα και Διευθύνων Σύμβουλος της τοπικής εταιρίας ηλεκτρισμού, δεσμεύτηκε να μας στείλει ιδέες και προτάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση και αυτάρκεια του συμπλέγματος δημοτικών κτηρίων που αφορά το ΔΑΚ, το Κολυμβητήριο και τα δύο παρακείμενα σχολεία, ως πρώτο δείγμα μεταφοράς τεχνογνωσίας από την πόλη του προς την Έδεσσα.

Οι δύο Δήμαρχοι και ο υπεύθυνος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης ξεναγήθηκαν αρχικά στην περιοχή της Βεγορίτιδας και στη συνέχεια στην περιοχή των Καταρρακτών, των Μύλων και του Βαροσίου, όπου εντυπωσιάστηκαν από τις τουριστικές υποδομές της Έδεσσας κι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την βιομηχανική κληρονομιά της πόλης.

Το επόμενο στάδιο της συνεργασίας είναι επίσκεψη Ελληνικής αντιπροσωπίας στους Δήμους Wernau και Neuffen, προκειμένου να αρχίσει να εδραιώνεται σχέση συνεργασίας μεταξύ των περιοχών μας.

( categories: )