Εκδήλωση για χρηματοδοτικά και αναπτυξιακά προϊόντα

Υποβλήθηκε από press dhmou edessas στις Πέμ., 30/03/2017 - 11:55
Printer-friendly version
2.jpg

Ο Δήμος Έδεσσας, σε συνεργασία με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης, διοργάνωσαν μία εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση για τα χρηματοδοτικά και αναπτυξιακά προϊόντα που απευθύνονται σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεις.

Μετά τον χαιρετισμό του Δημάρχου Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου, πραγματοποίησαν τις πολύ κατατοπιστικές τους εισηγήσεις ο Πρόεδρος  Δ.Σ. του Τ.Π.&Δ. κ. Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης, με θέμα «Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και Περιφερειακή  Ανάπτυξη»  και ο Πρόεδρος του Ε.Τ.Ε.ΑΝ. κ. Κωνσταντίνος Γαλιάτσος, με θέμα «Χρηματοδοτικά Προγράμματα Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (Ε.Τ.Ε.ΑΝ.) προς Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (Ταμείο Επιχειρηματικότητας, Ταμείο Συμμετοχών κ.λ.π.) και Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2».

Εκτενής αναφορά έγινε στο μεγάλο έργο του Δήμου Έδεσσας για την αντικατάσταση του συνόλου των λαμπτήρων οδοφωτισμού με λαμπτήρες τύπου LED, που θα συμβάλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ από τον Πρόεδρο του Τ.Π.& Δ. τονίστηκε ότι ο Δήμος Έδεσσας είναι πρωτοπόρος σε αυτή τη δράση και θα αποτελέσει τον πιλότο για τους υπόλοιπους δήμους που έχουν ξεκινήσει ή ξεκινούν τώρα τη διαδικασία.

Επιπλέον, έγινε σαφές ότι το υπόλοιπο των χρημάτων θα διατεθεί για την υλοποίηση του πολύ σημαντικού έργου για την πόλη της Έδεσσας, που αφορά την κατασκευή νέου γηπέδου. Με τον τρόπο αυτό η πόλη αποκτάει μία σημαντική υποδομή για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην ανακαινισμένη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας, που εντυπωσίασε τους παραβρισκόμενους και ο Δήμος Έδεσσας πήρε τα εύσημα για την υλοποίηση και αυτού του προγράμματος.

( categories: )