Δύο βραβεία για το Δήμο Έδεσσας στο Best City Awards

Printer-friendly version
dimarhos_hairetismos.jpg

Τα Best City Awards ξεκίνησαν πέρυσι και από ότι φαίνεται θα αποτελέσουν έναν σημαντικό θεσμό.

Στην πρώτη χρονιά του θεσμού ο Δήμος Έδεσσας βραβεύτηκε για το έργο της ανάπλασης της 18ης Οκτωβρίου, της πλατείας Γρανικού και των παράπλευρων οδών.

Στη φετινή εκδήλωση είχαμε το προνόμιο να βραβευτούμε για δύο έργα!

Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου παρέλαβε το Gold βραβείο στην κατηγορία «Διαχείριση Ενέργειας», για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου του Δημαρχείου, στις παρεμβάσεις του οποίου μεταξύ των άλλων περιλαμβάνεται και η φύτευση του δώματος με αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά. Η υποδομή που δημιουργήθηκε για να πραγματοποιηθούν οι φυτεύσεις προστατεύει το κτήριο του Δημαρχείου και λειτουργεί θερμομονωτικά και υγρομονωτικά, ενώ η φύτευση δημιούργησε έναν ακόμη χώρο πρασίνου στην Έδεσσα και μάλιστα στο πιο απίθανο σημείο!

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Γιάννου τόνισε τη συμμετοχή των υπηρεσιών του Δήμου στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου. Μέσα από την ομαδική και συντονισμένη προσπάθεια ερετών και υπαλλήλων του Δήμου Έδεσσας προέκυψε αυτό το θετικό αποτέλεσμα. Επίσης, δεσμεύτηκε να συνεχίσει να παράγει θετικά αποτελέσματα για τον Δήμο και τους πολίτες του.

Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Μουράτογλου παρέλαβε το βραβείο στην κατηγορία «Υποδομές και Αστική Ανάπλαση» για την ανάπλαση του Κλησοχωρίου, ένα έργο που άλλαξε πραγματικά την όψη του οικισμού, και σε συνδυασμό με τις εκτεταμένες παρεμβάσεις στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, έχει βελτιώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων.

Ο κ. Μουράτογλου μιλώντας για την αυτοδιοίκηση δήλωσε «ο πρώτος βαθμός αυτοδιοίκησης βρέθηκε την περίοδο της κρίσης δίπλα στον πολίτη και συνεχίζει να το κάνει. Με αυτό τον τρόπο αποδεικνύει πόσο πολύτιμος είναι ο ρόλος του. Η οποιαδήποτε κεντρική εξουσία οφείλει να διευκολύνει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, διότι ανάπτυξη χωρίς Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να υπάρξει

Ο Δήμος Έδεσσας καινοτομεί και πρωτοπορεί, με έργα που η σημασία τους αναγνωρίζεται, όχι μόνο από τους δημότες αλλά και από ειδικούς! Οι συγκεκριμένες βραβεύσεις λειτουργούν για όλους ως έναυσμα για διεκδίκηση περισσότερων έργων, καλύτερο σχεδιασμό, και περισσότερες παρεμβάσεις στην πόλη της Έδεσσας και τα χωριά του Δήμου μας!