Διαχείριση δικτύων ύδρευσης περιοχής Λόγγου Έδεσσας

Printer-friendly version

Μετά από οχλήσεις κατοίκων της περιοχής του Αγίου Μάρκου στην Έδεσσα, αλλά και κατοίκων και επιχειρήσεων επί της Ε.Ο. Έδεσσας – Θεσσαλονίκης και της περιοχής Σερμές για φαινόμενα έλλειψης νερού, ιδιαίτερα κατά τις απογευματινές ώρες, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι έλεγχοι στο δίκτυο ύδρευσης. Από τους ελέγχους αυτούς δεν προέκυψε καμία βλάβη τόσο σοβαρή ώστε να αιτιολογεί το φαινόμενο, αντιθέτως ωστόσο διαπιστώθηκε ότι γίνεται εκτεταμένη χρήση του νερού για άρδευση αγροτεμαχίων, κυρίως στην περιοχή του Λόγγου Έδεσσας, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχει αρδευτικό δίκτυο.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για εξοικονόμηση νερού και εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοικιών, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους το άρθρο 2. παρ. 4 του Κανονισμού Λειτουργίας Δικτύων Ύδρευσης της Επιχείρησης, σύμφωνα με το οποίο «η Δ.Ε.Υ.Α.Ε. έχει το δικαίωμα, όταν το νερό δεν επαρκεί, να προβαίνει σε τμηματικές διακοπές της παροχής στο δίκτυο ή να παρέχει νερό σε ορισμένες ώρες κατά την κρίση της. Μπορεί ακόμη να ορίσει ανώτατο όριο κατανάλωσης για οικιακή ή άλλη χρήση», αποφάσισε:

Α.       Η περιοχή του Λόγγου Έδεσσας να υδροδοτείται μόνον για δύο (2) ώρες καθημερινά

Β. Ορίζουν η υδροδότηση να γίνεται τις ώρες 10 – 12 και μέχρι την 15η  Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να αποφεύγουν την σπατάλη νερού, έτσι ώστε να επαρκεί για τις υδρευτικές ανάγκες όλων μας!