Ένταξη έργου ανάπλασης Άρνισσας

Υποβλήθηκε από press dhmou edessas στις Τετ., 31/10/2018 - 11:27
Printer-friendly version
limni_vegoritida.jpg

Στο Πράσινο Ταμείο εντάχθηκε η Α’ Φάση του έργου «Ανάπλαση οικισμού Άρνισσας», με προϋπολογισμό 286.442,00€.

Πρόκειται για έργα αναβάθμισης του αστικού χώρου στην έδρα της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας του Δήμου Έδεσσας, που περιλαμβάνει κατασκευή πεζοδρομίων, διαμορφώσεις κοινόχρηστων χώρων, φωτισμό και εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού.

Με την φάση αυτή θα υλοποιηθεί τμήμα της ολοκληρωμένης μελέτης ανάπλασης του οικισμού της Άρνισσας, που έχει εκπονήσει ο Δήμος Έδεσσας, με στόχο να υλοποιηθεί πλήρως κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που είναι διαθέσιμα!

Η μεγάλη αυτή επιτυχία αποτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα για την κατασκευή σημαντικών έργων στην Άρνισσα, καθώς είναι σε εξέλιξη η αξιολόγηση των φακέλων υποψηφιότητας για χρηματοδότηση πολύ σημαντικών έργων, όπως είναι η κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου και η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων. Η εξέταση των παραπάνω φακέλων υποψηφιότητας βρίσκεται σε τελικό στάδιο και αναμένουμε άμεσα εξελίξεις, όπως επίσης και για άλλα έργα του ορεινού μας όγκου.

Για την Δ.Ε. Βεγορίτιδας θυμίζουμε ότι πρόσφατα έχουν ενταχθεί δύο πολύ σημαντικά έργα της ΔΕΥΑ Έδεσσας, αυτά της ύδρευσης του Αγίου Αθανασίου και της Παναγίτσας, που επιλύουν χρόνια προβλήματα των ορεινών μας οικισμών.

Το σίγουρο είναι ότι ο σχεδιασμός του Δήμου Έδεσσας για την Άρνισσα και τη Δημοτική Ενότητα Βεγορίτιδας, μετά από την οργανωμένη προσπάθεια εκπόνησης μελετών και διεκδίκησης πόρων για υλοποίηση έργων, έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς και ευχή όλων είναι να αποδώσει τα μέγιστα και βέλτιστα δυνατά αποτελέσματα.

 

( categories: )